ΑρχικήΜυστικά και άλλα Σπιτικά

Μικροί και μεγάλοι τα λατρεύουν. Ας τους τα προσφέρουμε λοιπόν! Όχι από το περίπτερο. Από τα χεράκια μας, νόστιμα, τραγανά και υγιεινά. Θα χρειαστούμε δύο πατάτες ( ανάλογα με τα άτομα, φυσικά ), αλάτι, ελαιόλαδο, κι αν θέλουμε κάποιο μυρωδικό ή μπαχαρικό ( πχ ρίγανη, θυμάρι, γλυκιά πάπρικα κα ). 

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε στη μέση και μετά με το ειδικό εργαλείο τις κόβουμε σε πολύ λεπτές ροδέλες μέσα σε ένα μπολ. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και  προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στο μπολ με τις πατάτες, τις αλατίζουμε και τις ανακατεύουμε καλά για να πάει το λάδι παντού. Αν θέλουμε, προσθέτουμε όποιο μυρωδικό ή μπαχαρικό έχουμε επιλέξει. 

Τις στρώνουμε τη μία δίπλα στην άλλη στο ταψί και τις  ψήνουμε για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, τις γυρίζουμε και τις ψήνουμε και από την άλλη πλευρά για άλλα 10 λεπτά.

Τα πατατάκια μας θα γίνουν πεντανόστιμα!!!