ΑρχικήΜυστικά και άλλα Σπιτικά

Είναι δοκιμασμένο και αρέσει σε όλους. Τουλάχιστον σε όλους όσοι συνηθίζουν να απολαμβάνουν ένα τσιπουράκι πριν το φαγητό τους. Ειδικά αν συνοδεύεται με μία πιατέλα μεζεδάκια ( σπιτικά τουρσιά, τυράκια, σαλαμάκια κα ) τότε πραγματικά απογειώνει! 

Η παρασκευή του είναι πολύ εύκολη. Χρειάζεται μόνο ένα λίτρο τσίπουρο ( προσωπικά το προτιμώ χωρίς γλυκάνισο ), περίπου 15-20 νήματα κρόκου Κοζάνης και αν θέλουμε, 2-3 φλούδες πορτοκαλιού ή λεμονιού. Εγώ, το φτιάχνω χωρίς αλλά σε πολλούς αρέσει η μυρωδιά των φρούτων.  

Γεμίζουμε γυάλινα μικρά μπουκαλάκια ( μπαίνουν πιο εύκολα στην κατάψυξη και είναι πιο εύκολο να τα σερβίρεις γιατί δεν προλαβαίνει να ζεσταθεί το τσίπουρο ) με το τσίπουρο, στο οποίο προηγουμένως σε μία λεκάνη έχουμε ανακατέψει με τα νήματα και τις φλούδες πορτοκαλιού. Διαφορετικά, αφού το βάλουμε στα μπουκάλια, προσθέτουμε τον ανάλογο αριθμό των νημάτων. Ανακατεύουμε και αποθηκεύουμε για 2-3 μέρες. Στραγγίζουμε και είναι έτοιμο για κατανάλωση.