ΑρχικήΜυστικά και άλλα Χρήσιμα

Φαντάζει μικρό, μπροστά σε όλα τα ζητήματα με τα οποία θα έρθει αντιμέτωπος ο διάδοχος του Μπάρακ Ομπάμα, αλλά δεν είναι καθόλου αδιάφορο για τους απανταχού καταναλωτές!

Πρόκειται για την διαφαινόμενη επιδίωξη των αμερικανικών υγειονομικών αρχών να εντείνουν τις πιέσεις προς τον νέο πρόεδρο κ. Ντ. Τράμπ, για την περαιτέρω μείωση της ποσότητας αλατιού από όλη τη βιομηχανία τροφίμων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μάστιγα των θανάτων από καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια!.

Από τα τέλη Μαίου, για πρώτη φορά από συστάσεως των ΗΠΑ, οι υγειονομικές αμερικανικές αρχές προχώρησαν σε συστάσεις προς τη βιομηχανία τροφίμων, ζητώντας να τεθούν όρια περιεκτικότητας στο αλάτι σε περίπου 150 κατηγορίες τροφίμων, που περιλαμβάνουν από τα δημητριακά, μέχρι τις πίτσες και τα σάντουιτς.

Να σημειωθεί ότι ο  σημερινός μέσος αμερικανός καταναλώνει περίπου 1½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι την ημέρα, ή 3.400 χιλιοστόγραμμα. Αυτό είναι περίπου κατά 1/3 περισσότερο από αυτό που προτείνουν οι επιστήμονες για την καλή υγεία και ικανή ποσότητα για να προκαλέσει αύξηση του κινδύνου υψηλής αρτηριακής πίεσης, εγκεφαλικών επεισοδίων και άλλων σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Οι περισσότερες ποσότητες αλατιού,  μάλιστα,  είναι “κρυμμένες” μέσα στα επεξεργασμένα τρόφιμα, αλλά και γεύματα που προσφέρουν τα εστιατόρια.

Περισσότερα

Περισσότερα