ΑρχικήΜυστικά και άλλα Χρήσιμα

Οι 5 χρυσοί κανόνες περί γαστρονομικής τέχνης του Αρχέστρατου (επίκαιροι σήμερα περισσότερο από ποτέ) ήταν:

Αγνά υλικά για την παρασκευή φαγητού.

Αρμονία των υλικών μεταξύ τους.

Όχι στις βαριές σάλτσες και στα καυτερά υλικά. Καλύπτουν και δεν αναδεικνύουν τις επιμέρους γεύσεις.

Ελαφρές σάλτσες. Βοηθούν στην απόλαυση του ουρανίσκου.

Καρύκευμα του πιάτου με μέτρο έτσι ώστε να υπάρχει αρμονία των γεύσεων και των αρωμάτων του φαγητού. 

 

Περισσότερα

Περισσότερα