ΑρχικήΜυστικά και άλλα Χρήσιμα

Πρόσφατη αμερικανική έρευνα υποστηρίζει ότι όσοι καταναλώνουν συχνά  καυτερές τροφές είναι πιθανό να αποδειχθούν μακροβιότεροι.  Πρόκειται, βέβαια, για πειραματική έρευνα, αλλά σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή Δημόσιας Υγείας του Harvard και συν – συγγραφέα της μελέτης κ. Lu Qi, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι το όφελος της κατανάλωσης καυτερών μπαχαρικών έχει θετική επίδραση στην ανθρώπινη υγεία. 

Πιο συγκεκριμένα, ερευνητές από την Κινεζική Ακαδημία Ιατρικών Επιστημών μελέτησε δεδομένα που συνέλεξαν από το  2004 ως το 2008 στη διάρκεια έρευνας στην οποία συμμετείχαν  μισό εκατομμύριο άνθρωποι ηλικίας 30 έως 70 από  10 περιοχές της Κίνας. Αυτό που διαπίστωσαν λοιπόν είναι ότι όσο κατανάλωναν   πικάντικες τροφές έξι ή επτά φορές την εβδομάδα είχαν 14% χαμηλότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου για όλες τις αιτίες από τα άτομα που έτρωγαν τις ίδιες τροφές  λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα. Οι άνθρωποι που κατανάλωναν συχνά καυτερά φαγητά συχνά  έδειξαν επίσης χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο ή ισχαιμικό επεισόδιο  και ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος.

Πηγή : CNN

 

Περισσότερα

Περισσότερα