ΑρχικήΟι φίλοι μαςΑλέκα Κυφιώτη

Έχω συνδέσει αυτά τα καταπληκτικά και πανεύκολα τριγωνάκια σοκολάτας με ανέμελες και χαρούμενες διακοπές με την Ελένη και τη Λεονί στα Κύθηρα. Μας τα έφτιαχνε η κυρία Ιωάννα για να μας καλοδεχτεί στον φιλόξενο ξενώνα της στο Μανιτοχώρι. Τα ίδια έφτιαχνα κι εγώ κάποια χρόνια αργότερα στους γιους μου, για να τα βουτήξουν στο γάλα τους, πριν φύγουν για το σχολείο.Είχα τον χυλό έτοιμο στο ψυγείο και έψηνα τέσσερα για τον καθένα κάθε πρωί. Για να γίνουν τα τριγωνάκια εύκολα και γρήγορα είναι απαραίτητη μια τοστιέρα από αυτές που είναι χωρισμένες στα τέσσερα  (που κόβουν ,δηλαδή, το κάθε τοστ διαγώνια).

Υλικά

  • 1 βούτυρο
  • 8 αυγά
  • 1 ½ ποτήρι ζάχαρη
  • 3 κουβερτούρες των 125 γραμ.
  • 3 βανίλιες
  • 2 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και την κουβερτούρα στα μικροκύματα. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα, τους κρόκους ξεχωριστά με τη βανίλια και το αλεύρι και τα ενώνουμε όλα μαζί με το μισοκρυωμένο μείγμα της σοκολάτας. Ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας σε κάθε τριγωνάκι της τοστιέρας (ψήνονται τέσσερα κάθε φορά) και τα αφήνουμε για 3΄- 4΄. Κατά τη γνώμη μου είναι πιο νόστιμα όταν στο κέντρο, καθώς τα δαγκώνουμε, είναι υγρά.