ΑρχικήΟι φίλοι μαςΑλέκα Κυφιώτη

Αυτά τα σοκολατάκια με έβγαλαν από δύσκολη θέση πριν από μερικά χρόνια, όταν, μια παρέα περίπου 20 ατόμων, μικρών και μεγάλων, είχαμε αποφασίσει να περάσουμε το Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν στο καταφύγιο του Παρνασσού. Κάθε οικογένεια είχε αναλάβει να φέρει από κάτι. Εμείς τα γλυκά. Φτάνοντας στις παρυφές του βουνού συνειδητοποιώ ότι έχω ξεχάσει κουραμπιέδες, μελομακάρονα και δίπλες στο Χαλάνδρι. "Τα σοκολατάκια με υλικά περιπτέρου, θα φτιάξουμε", μου λέει ο Τζώρτζης. "Γίνονται στο λεπτό και είναι εξαιρετικά νόστιμα. Τα παιδιά, τα λατρεύουν". Είχε δίκιο.

Υλικά (για περίπου 50 σοκολατάκια)

  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 6 σοκοφρέτες
  • 600 γρ. μερέντα

Εκτέλεση

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε ένα κατσαρολάκι. Στο καταφύγιο την έλιωσα στο γκαζάκι. Στο σπίτι μου την λιώνω σε φούρνο μικροκυμμάτων. Σε ένα ταψί μιας χρήσης θρυμματίζουμε τις σοκοφρέτες, και τις αναμειγνύουμε με τη μερέντα και τη λιωμένη κουβερτούρα. Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μια ώρα μέχρι να στερεοποιηθεί. Όταν σφίξει κόβουμε με το μαχαίρι τετράγωνα κομματάκια. Τα σοκολατάκια μας είναι έτοιμα. Πετάμε το ταψί μιας χρήσης και πλένουμε μόνο το κατσαρολάκι μέσα στο οποίο λιώσαμε την κουβερτούρα.

Στο καταφύγιο τα φάγαμε εν ριπή οφθαλμού μέσα από το ταψάκι. Στο σπίτι τα προσφέρω μέσα σε χαρτάκια από καπ κέικς. Ενίοτε προσθέτω στο μείγμα χοντροκομένα αμύγδαλα ή καρυδια.