ΑρχικήΟι φίλοι μαςΑλίκη Μάτση

Της πολύ καλής φίλης, εξαιρετικής δημοσιογράφου και ξακουστής μαγείρισσας Αλίκης Μάτση

Υλικά 

  • Δυο φύλλα σφολιάτας
  • Τέσσερα πράσα
  • Οκτώ φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Μισό κιλό φέτα
  • δύο αυγά + τρεις κρόκους
  • λίγο γάλα 

Εκτέλεση

Θρυματιζουμε τη φέτα. Σπάμε μέσα τα δυο αυγά και ανακατεύουμε.

Βάζουμε ελαίολαδο σέ ένα μεγάλο τηγάνι και σωτάρουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν. Τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών με τη φέτα.

Βουτυρώνουμε ένα πιρέξ.

Βάζουμε το ένα φύλο της σφολιάτας και προσθέτουμε το έτοιμο μείγμα μας. Κλείνουμε με το δεύτερο φύλο της σφολιάτας. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών, χτυπάμε τους κρόκους με λίγο γάλα  και αλείφουμε την επιφάνεια της πάνω σφολιάτας για να πάρει ωραίο χρώμα η πρασόπιτά μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 στον αέρα περίπου για μια ώρα, ανάλογα με το φούρνο

 

Περισσότερα

Περισσότερα