ΑρχικήΟι φίλοι μαςΓιάννης Παργινός

Κερκυραΐκή συνταγή με καθαρή ιταλική προέλευση : Μπιάνκο από το ιταλικό bianco = άσπρο / άσπρη σάλτσα… 

Καβουρδίζουμε τις πατάτες και το σκόρδο μόνες τους μέχρι να αλλάξουν κάπως χρώμα... σε σιγανή φωτιά και με συχνό μαλακό ανακάτεμα για να μην κολλήσουν.... Στη συνέχεια ρίχνουμε το λαδάκι και συνεχίζουμε το καβούρδισμα... Αφού καβουρδιστούν ρίχνουμε λίγο νεράκι και μαύρο πιπέρι....Αφήνουμε τις πατάτες να βράσουν ανάλογα με το μέγεθος του ψαριού... Αν είναι μεγάλα ψάρια τα βάζομε όταν βάζουμε και το πρώτο νερό.... Αν είναι μικρά τα βάζουμε αργότερα... 

Προσοχή : Από την στιγμή που μπουν τα ψάρια δεν ανακατεύουμε.... αναδεύουμε (κουνάμε) την κατσαρόλα (που είναι πάντα ρηχή) ... για να μην κολλήσουν... Όταν σβήσουμε το μάτι... ρίχνουμε λεμονάκι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα μέχρι ν αρχίσει να κρυώνει το μάτι.... Καλή μας όρεξη με άσπρο παγωμένο κρασάκι... και καλή παρέα....!!!