ΑρχικήΟι φίλοι μαςΓιώργος Αλoίμονος

Υλικά

  • 1 μέτριο λάχανο
  • 4 λουκάνικα (κατα προτίμηση ξυδάτα Κρήτης)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ξύδι
  • Κρέμα λεμονιού ή χυμός 2 μεγάλων λεμονιών
  • 3 ξυνομηλα κομμένα σε μικρά κομματάκια

Εκτέλεση

Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε σε χοντρά κομμάτια τα λουκάνικα. Τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαραθούν και να βγάλουν το λάδι τους.

Ρίχνουμε και τα μήλα. Μόλις και τα μήλα ροδίσουν ρίχνουμε το λάχανο, ανακατεύουμε ελαφρά για να μην κολλήσουν τα λουκάνικα με τα μήλα.

Προσοχή δεν βάζουμε νερό αλλά αφήνουμε το λάχανο να μαραθεί με τα δικά του υγρα. Μολις γίνει αυτό ανακατευουμε βάζουμε το πιπέρι,λίγο αλάτι και αφήνουμε 20 λεπτά να βράσει μέχρι το λάχανο να είναι μαλακό.

Κλείνουμε το μάτι και σβήνουμε με ξύδι και το λεμόνι.

 

Εναλλακτικά, αντί για αλάτι βάζουμε λίγο σάλτσα σόγιας και μπούκοβο για περισσότερο καυτερή γεύση.