ΑρχικήΟι φίλοι μαςΓιώργος Αλoίμονος

Του Γιώργου Αλοίμονου 

Υλικά

  • 1/2 Πακέτο φακές μεγάλες
  • ζουμί από κρέας
  • Λίγο δάφνη
  • Λίγο Φασκόμηλο
  • Χοντρό Αλάτι
  • Πιπέρι Καπνιστό
  • Ξύδι
  • 1/2 λάχανο

Εκτέλεση

Στην χύτρα βράζουμε το αγαπημένο μας κομμάτι κρέας. Προτείνεται  χοιρινή μπριζόλα λαιμού. Μαζί με το κρέας βάζουμε ένα λεμόνι ολόκληρο στα τέσσερα, αλάτι, πιπέρι , 3 σκελίδες σκόρδο, μια κουταλιά πελτέ και βαλσαμικό ξύδι.

Μόλις το κρέας βράσει το αποσύρουμε σε ένα πιάτο να ξεκουραστεί  αφού του βάλουμε λίγο αγουρέλαιο με μουστάρδα.  Νωρίτερα, έχουμε αφήσει τις φακές για 3 ώρες σε ζεστό νερό που αλλάζουμε ανά μισάωρο. Σουρώνουμε  τις φακές και τις βάζουμε στη χύτρα, στο ζωμό του κρέατος. Προσθέτουμε δάφνη, φασκόμηλο. λίγο χοντρό αλάτι ( ο ζωμός μας είναι ήδη αλατισμένος) και λίγο καπνιστό πιπέρι. Κλείνουμε την χύτρα.

Μόλις βράσουν οι φακές τις αφήνουμε για πέντε λεπτά και μετά ρίχνουμε το κομμένο λάχανο στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε με την φακή και αφήνουμε να μαραθεί για 10 λεπτά. Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο και κρέμα μπαλσάμικο με γεύση μπάρμεκιου.

Για τους δύσκολους με τα όσπρια μπορούμε να έχουμε ως συνοδευτικό και τις μπριζόλες λαιμού