ΑρχικήΟι φίλοι μαςΜαρία Πατσιά

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΠΟΠΗ ΧΡΥΣΑΝΘΙΔΟΥ

Τη συνταγή θα βρούμε: Περιοδικό Γλυκές Αλχημείες , τεύχος 26, σελίδα 88. 

Υλικά

  • 400 γρ κουβερτούρα με 50% - 55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 250 γρ ξερά φρούτα της αρεσκείας μας ( δαμάσκηνα, σύκα, βερίκοκα, κράνμπερι) 
  • 100 γρ μαρμελάδα πορτοκάλι + λίγη ακόμα , αν χρειαστεί
  • 20 γρ κονιάκ
  • 80 γρ νιφάδες βρόμης + επιπλέον , αν χρειαστεί
  • 100 γρ αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη

 

Εκτέλεση

Πολτοποιούμε πολύ καλά στο μπλέντερ όλα τα υλικά, εκτός από την κουβερτούρα. Εάν το μείγμα που θα προκύψει είναι πολύ μαλακό, προσθέτουμε λίγη βρόμη ή αντίθετα, εάν είναι πολύ σφιχτό, βάζουμε λίγη μαρμελάδα προκειμένου να μπορούμε να το πλάσουμε χωρίς να κολλάει στα χέρια. Πλάθουμε μπαλάκια και τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε αντικολλητικό χαρτί για περίπου μία ώρα.

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων (στα 600W), την αποσύρουμε και την ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου η θερμοκρασία πέσει στους 30 -31 βαθμούς Κελσίου , δηλαδή έως ότου χλιαρύνει αρκετά και φαίνεται πιο γυαλιστερή και δεμένη. Βουτάμε τα τρουφάκια μέσα σε αυτήν και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί για περίπου μία ώρα, ώσπου να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη. Τα διατηρούμε εκτός ψυγείου.  

Το σχόλιο της μαμάς:

Μοναδικά και ταυτόχρονα θρεπτικά σοκολατάκια! Είναι, σχεδόν, μια συνταγή ανακύκλωσης, γιατί μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι αποξηραμένο φρούτο σου έχει ξεμείνει και δεν ξέρεις τι να το κάνεις… Περιέχει ελάχιστη ζάχαρη, ότι έχουν τα φρούτα και η μαρμελάδα, και είναι ταυτόχρονα και ένα υπέροχο νηστίσιμο κέρασμα. Κάθε φορά που θα το φτιάξετε θα είναι και λίγο διαφορετικό από την προηγούμενη φορά , αν αλλάζετε τους συνδυασμούς σε φρούτα και μαρμελάδα. Μην παραλείψετε να τα δοκιμάσετε!