ΑρχικήΟι φίλοι μαςΠαναγιώτης Σιάνης

Υλικά

  • Μια κούπα κινόα 
  • 2 αβοκάντο μαλακά 
  • 1 πράσινο μήλο 
  • 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο 
  • 10-15 φύλλα φρέσκου δυόσμου
  • ξύσμα ενός μέτριου λεμονιού
  • το χυμό του μισού λεμονιού 
  • αλάτι, πιπέρι 

Εκτέλεση 

Βράζουμε την κινόα με 2 ½  κούπες νερό σε πολύ δυνατή φωτιά για δέκα λεπτά. Σβήνουμε το μάτι και σκεπάζουμε με πετσέτα και το καπάκι την κατσαρόλα και αφήνουμε να απορροφήσει όλα τα υγρά. Αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια με ένα πιρούνι την αφρατεύουμε. Κόβουμε σε τετράγωνα κομματάκια το ξυνόμηλο και τα αβοκάντο, τα περνάμε με χυμό του μισού λεμονιού  για να μην μαυρίσουν. Ρίχνουμε στο μούλτι το λάδι, τον δυόσμο, το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό  και χτυπάμε καλά, αν είναι πολύ πηχτή η σάλτσα προσθέτουμε λίγο λάδι και λίγο νερό να την αραιώσουμε.  Περιχύνουμε στην κινόα τη σάλτσα, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το κομμένο μήλο και τα αβοκάντο. Ανακατεύουμε απαλά. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε. 

( Αν τα αβοκάντο είναι σκληρά, είτε τα αφήνουμε δυο τρεις μέρες εκτός ψυγείου, είτε τα μαλακώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων σε δυνατή ένταση για δύο λεπτά. Μπορούμε ακόμη να τα ψήσουμε κομμένα στη μέση και αφού αφαιρέσουμε τον καρπό τους σε σχαροτήγανο μέχρι να μαλακώσουν.)