ΑρχικήΟι φίλοι μας

Υλικά

Ποσότητα για 1 στρογγυλό pyrex για τάρτες

  • Ζύμη ή φύλλο για τάρτες ή σφολιάτα (ανάλογα με τα γούστα)
  • 3 κουτ. σούπας καυτερή μουστάρδα (Dijon)
  • 150-200 γραμμ. γραβιέρα Νάξου (ή όποια άλλα κίτρινα τυριά προτιμάτε)
  • 2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 1 κουτ. σούπας αρωματικό λάδι (τρούφας ή σκόρδου)
  • φρέσκα φυλλαράκια δυόσμου

Συμπληρωματικά, αλλά όχι απαραίτητα: Για όσους αγαπούν την τρούφα, ας προσθέσουν 4-5 πολύ μικρά κομματάκια τρούφας

Εκτέλεση

- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς (αέρα).

- Αφού αλείψουμε ελάχιστο λάδι στο στρογγυλό πυρέξ, απλώνουμε τη βάση: ζύμη για τάρτες (λεπτή) ή την σφολιάτα

- Ψήνουμε τη βάση όσο χρειάζεται (5-7 λεπτά περίπου) χωρίς να καεί η ζύμη. - Βγάζουμε το πυρέξ από το φούρνο για λίγο να κρυώσει.

- Μετά απλώνουμε μπόλικη μουστάρδα Dijon, ρίχνουμε το τυρί από πάνω κι εν συνεχεία τις ροδέλες ντομάτας. Ραντίζουμε την επιφάνεια με το αρωματικό λάδι και ρίχνουμε διάσπαρτα δυόσμο. (Συμπληρωματικά, αλλά όχι απαραίτητα: Για όσους αγαπούν την τρούφα, ας προσθέσουν 4- 5 πολύ μικρά κομματάκια τρούφας).

- Ψήνουμε όσο χρειάζεται (5-7 λεπτά περίπου) μέχρι να λιώσει το τυρί.

Καλή όρεξη!

Μαρί Κλαιρ Ανδρουλάκη