ΑρχικήΠαιδικάΙδέες για λαχταριστό παιδικό πρωινό

Υλικά για την κρέπα

  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( ή ολικής )
  • 1 αυγό 
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγη ζάχαρη
  • Λίγο λιωμένο βούτυρο

Εκτέλεση

Διαλύουμε το αλεύρι στο γάλα με το σύρμα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε μέσα το αυγό ολόκληρο ( μπορούμε να κάνουμε τις κρέπες και χωρίς αυγό ) και ανακατεύουμε με το σύρμα καλά. Προσθέτουμε λίγο λιωμένο βούτυρο και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα ( καλύτερα λίγο παραπάνω ).

Βάζουμε σε ένα τηγανάκι για κρέπες  λίγο βούτυρο και όταν κάψει, προσθέτουμε μία κουτάλα της σούπας μείγμα. Μόλις γίνει καλά από τη μία πλευρά ( πρέπει να ξεκολλάει ) την πετάμε προς τα πάνω με το τηγάνι  ( αν δεν μπορούμε τη γυρίζουμε με μία σπάτουλα ) και την ψήνουμε και από την άλλη. Κάθε φορά που βγάζουμε μία κρέπα από το τηγάνι, προσθέτουμε λίγο βούτυρο. 

Κατασκευή

Υλικά 

  • Μία μπανάνα
  • Λίγες φράουλες
  • Λίγα κεράσια ή βύσσινα ή σταφίδες
  • Λίγη μερέντα 

Βάζουμε μία κρέπα στο κέντρο του πιάτου. Αλείφουμε με  μέλι ή με μερέντα. Προσθέτουμε την επόμενη ακριβώς από πάνω. Ξαναλείφουμε με μέλι ή με μερέντα.

Προσθέτουμε την τρίτη κρέπα. Κόβουμε δύο ροδέλες μπανάνα, τις οποίες βάζουμε για «μάτια».

Στο κέντρο τους βάζουμε από δύο βύσσινα καθαρισμένα ή κεράσια ή σταφίδες για τις «κόρες των ματιών» και μία στο κέντρο από κάτω για τη «μύτη». Σχηματίζουμε με μερέντα το στόμα.

Γύρω γύρω βάζουμε κομμένες φράουλες στα δύο και μετά σε λεπτές φέτες για τις «ηλιαχτίδες».

Το πιο φωτεινό λαχταριστό πρωϊνό!!!