ΑρχικήΠαιδικά

Υλικά

  • ½ πιπεριά κόκκινη γλυκιά
  • μισό καρότο
  • μισό αγγούρι
  • 1 μαύρη ελιά
  • 2 πράσινες ελιές 

Κατασκευή

Για να φτιάξουμε τον θρεπτικοσκυλούλη μας, ξεκινάμε με το αγγούρι. Αφού έχουμε κόψει ένα αγγούρι στη μέση, κόβουμε δύο στρογγυλές λεπτές φέτες και τις κρατάμε στην άκρη. Το υπόλοιπο το κόβουμε στα δύο στη μήκος του. Κρατάμε το ένα κομμάτι στην άκρη και το άλλο το βάζουμε στο πιάτο με την εσωτερική πλευρά προς τα κάτω. Κόβουμε την πιπεριά στα δύο και το ένα κομμάτι το βάζουμε από πάνω κάθετα  στη μυτερή άκρη του αγγουριού όπως στη φωτό για να κάνουμε τη «φάτσα». Προσθέτουμε τις δύο στρογγυλές φέτες αγγουριού και τις στερεώνουμε με την μαύρη ελιά την οποία έχουμε κόψει στα δύο,  με μισή οδοντογλυφίδα, για να φτιάξουμε τη «μύτη» και τα «μάγουλα».  

Κόβουμε τις δύο πράσινες ελιές στη μέση και από μέσα βάζουμε ένα μικρό κομματάκι από τη μαύρη ελιά που μας έχει περισσέψει για να κάνουμε την «κόρη» του κάθε ματιού. Στερεώνουμε «τα μάτια» στο πάνω μέρος της πιπιεριάς, όπως στη φωτό. Κόβουμε δύο μακρόστενες φέτες καρότου και φτιάχνουμε «τα αφτιά» και έξι μικρά κομματάκια, δύο για «τα δόντια» και τέσσερα για «τις πατούσες». Από το αγγούρι που έχει περισσέψει κόβουμε τέσσερις πολύ λεπτές μακρόστενες λωρίδες «για τα πόδια» και μία ακόμη την οποία στην άκρη της κόβουμε κι άλλο για «την ουρά». Το θρεπτικοσκυλούλης μας είναι  έτοιμος!!!

 

Περισσότερα

Περισσότερα