ΑρχικήΠαιδικάΤέλειες ιδέες για παιδικό μεσημεριανό

Υλικά

  • 200γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες και περασμένες από το multi (ή τον τρίφτη)
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 80γρ. ξηρό λευκό κρασί
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, φρέσκα φύλλα βασιλικού, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • Μία πρέζα ζάχαρη

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μικρή κατσαρόλα. Τσιγαρίζουμε  το κρεμμύδι και όταν μαλακώσει προσθέτουμε το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά ακόμα.

Προσθέτουμε την πάστα ντομάτας, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι πιπέρι και τη ζάχαρη και αφήνουμε το να σιγοβράσει για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει.

Λίγα λεπτά πριν βγάλουμε τη σάλτσα από το μάτι, προσθέτουμε τη ρίγανη και τα φύλλα βασιλικού.

Για τα μακαρόνια

Βράζουμε τα μακαρόνια της επιλογής μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Όταν τα σουρώσουμε, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά για να πάει παντού. 

Σε ένα άσπρο πιάτο, τα στρώνουμε κυκλικά, αφήνοντας ένα κενό στη μέση ( για το «πρόσωπο» ).

«Ζωγραφίζουμε» με κέτσαπ «τα μάτια», τη «μύτη» και το «στόμα» και σερβίρουμε!