ΑρχικήΠαιδικάΤέλειες ιδέες για παιδικό μεσημεριανό

Υλικά 

Για τις ρυζοκοτούλες 

  • 1 φλιτζάνι ρύζι
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 σπιτικό κύβο λαχανικών ( βλ. συνταγή )

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι και το πλένουμε  κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό, μέχρι το νερό που τρέχει να είναι καθαρό. Κουνάμε  καλά το σουρωτήρι να φύγει όλο το νερό και βάζουμε το ρύζι σε μια κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το αλάτι και το νερό. Βράζουμε  σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια μειώνουμε  τη θερμοκρασία. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και αφήνουμε το ρύζι να σιγορβράσει για 10 λεπτά.

Προσοχή! Δεν ανακατεύουμε καθόλου. Όταν είναι έτοιμο, θα κάνει στην επιφάνεια «τρύπες». Τότε, κλείνουμε το μάτι, βάζουμε μία καθαρή πετσέτα ανάμεσα στην κατσαρόλα και το καπάκι και το αφήνουμε σκεπασμένο για περίπου 5 λεπτά. 

Με την ίδια διαδικασία, προσθέτοντας όμως κουρκουμά ή στήμονες σαφράν Κοζάνης, την ώρα του βρασμού, πετυχαίνουμε ένα ρύζι με έντονο πορτοκαλί χρώμα.  

Γεμίζουμε  φορμάκια με ρύζι ( ένα άσπρο, ένα πορτοκαλί ). Τα πατάμε καλά καλά και αναποδογυρίζουμε τα φορμάκια σε ένα πιάτο, ή στο δοχείο φαγητού του σχολείου.

Κάνουμε «λοφία», «μάτια», «μύτη» και «στόμα» με πιπεριές, καρότα κα, γαρνίρουμε με λαχανικά, και οι ρυζοκοτούλες μας είναι πανέτοιμες!!