ΑρχικήΠαιδικάΤέλειες ιδέες για παιδικό μεσημεριανό

Υλικά 

  • 1 μπιφτέκι
  • 1 φέτα κίτρινο τυρί
  • 1 καρότο
  • Αρακάς
  • Καλαμπόκι
  • 2 ελιές μαύρες
  • Αγγούρι
  • Ντομάτα

Για το μπιφτέκι

Υλικά  

  • 1 kg κιμάς μοσχαρίσιος, περασμένος μία φορά από τη μηχανή του κιμά
  • 2 μέτρια τριμμένα κρεμμύδια
  • 1 νεροπότηρο γάλα φρέσκο
  • 2 αυγά
  • 1 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 νεροπότηρο τριμμένη φρυγανιά
  • 1 ποτηράκι του κρασιού κρασί κόκκινο ξηρό
  • 1 κουταλιά της σούπας ρουμελιώτικη ρίγανη, τριμμένη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι τριμμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι (γλυκό)
  • 1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
  • ελαιόλαδο για το ταψί

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε  πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί. Πλάθουμε σε σχήμα κυλινδρικό και ψήνουμε για 45 λεπτά στον φούρνο ή για λιγότερο στη σχάρα του φούρνου.

Για την κατασκευή του «Κυρ Μπιφτέκη»

Υλικά

  • 1 καρότο
  • 2 μαύρες ελιές
  • 1 φέτα ντομάτας
  • Λίγο αγγούρι
  • Λίγο κίτρινο τυρί για τοστ
  • Αρακάς
  • καλαμπόκι

Πλάθουμε και ψήνουμε ένα στρογγυλό, λεπτό μπιφτέκι. Όταν είναι έτοιμο, το βάζουμε μέσα στο φαγητοδοχείο του σχολείου ή στο πιάτο. Στερώνουμε δύο μπαστούνια καρότου κάθετα – πλάγια για «τα αφτιά». Βάζουμε μία φέτα ντομάτα στρογγυλή από τη μέση του μπφτεκιού και κάτω. Προσθέτουμε  δύο τετράγωνα κομματάκια τυριού «για μάτια», μία ελιά κομμένη στη μέση για τις «κόρες» των «ματιών» και άλλη μία για «τη μύτη. Στο κάτω μέρος της ντομάτας και από κάτω, προσθέτουμε κάθετα δύο λωρίδες αγγουριού για τα «δόντια». Γαρνίρουμε με αρακά και καλαμπόκι και σερβίρουμε!!!