ΑρχικήΠαιδικάΤέλειες ιδέες για παιδικό μεσημεριανό

Υλικά 

  • 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη
  • 1 μεγάλη πατάτα
  • 1 κολοκύθι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσο
  • 1 καρότο
  • 1 κομμάτι κουνουπίδι
  • 1 σπανάκι
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 κλωνάρι σέλινο
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 2 - 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο
  • αλάτι - φρεσκοτριμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά και καθαρίζουμε τα λαχανικά. Τα τοποθετούμε σε βαθιά κατσαρόλα. Τα καλύπτουμε με νερό, προσθέτουμε, αν θέλουμε, έναν σπιτικό κύβο λαχανικών ή κοτόπουλου ή κρέατος και αλάτι και βράζουμε,  για περίπου μισή ώρα μέχρι να μαλακώσουν. 

Όταν είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε λίγα λίγα στο μούλτι ή τα λιώνουμε στην κατσαρόλα με το μούλτι χειρός. Διορθώνουμε τη γεύση ή την πυκνότητα. Σερβίρουμε σε μπολ. Φτιάχνουμε τη «φατσούλα» με λίγη μαγιονέζα, ένα κομματάκι πιπεριά ή καρότο, δύο σταφίδες ή φασόλια κόκκινα ή οτιδήποτε άλλη κόκκινη μπίλια ( για τα «μάτια ) και λίγο μαϊντανό για τα «μαλλιά» και το προσφέρουμε στο παιδί.