ΑρχικήΠοτάΚρασίΣυνταγές με κρασί

Υλικά 

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 1/4 κιλά κόντρα φιλέτο, κομμένο σε μπουκιές 
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 πακέτο μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • ½ κιλό κρεμμύδια κροκάρια 
  • 2 φλιτζάνια κόκκινο κρασί
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κρέατος
  • Λίγο αλεύρι 
  • 1/2 κούπα μαϊντανό, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση 

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές για περίπου 5 λεπτά. Το μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

Προσθέουμε το κρασί και σιγοβράζουμε μέχρι να μειωθεί κατά το ήμισυ, 5 έως 6 λεπτά. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ζωμό κρέατος και αφήνουμε να πάρει βράση. Προσθέτουμε το κρέας με τα ζουμιά που έχει αφήσει στο μπολ και σιγοβράζουμε. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε μισό κουταλάκι αλεύρι διαλυμένο σε λίγο νερό για να πήξει η σάλτσα. Σερβίρουμε με πασπαλισμένο μαϊντανό, αν μας αρέσει.