ΑρχικήΠοτάΚρασίΣυνταγές με κρασί

Υλικά 

  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 4 κουταλιές σούπας  ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • ¼ φλιτζάνι ξύδι βαλσάμικο
  • 5-6 κόκκοι μπαχάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση 

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε αυτό τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Σιγοβράζουμε μέχρι να καραμελώσουν.

Σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι και προσθέτουμε το μπαχάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή προς μέτρια. Σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά για περίπου 15-20 λεπτά. Συνοδεύουμε ιδανικά ψητά κρέατα και μαλακά άσπρα τυριά.