ΑρχικήΠοτάΚρασίΣυνταγές με κρασί

Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 χωριάτικο λουκάνικο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 1/4 φλυτζάνια  φακές
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
  • 2 1/2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 5 μικρά πορτοκάλια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση 

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το λουκάνικο και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Το βγάζουμε από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για  1 λεπτό ακόμη.

Προσθέστε τις φακές και μαγειρεύουμε  για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Προσθέτουμε και  το κρασί και σιγοβράζουμε μέχρι σχεδόν να εξατμιστεί για  περίπου 3 λεπτά.

Προσθέτουμε το ζωμό.Αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα  για 40 έως 45 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι οι φακές είναι χυλώσουν.

Εν τω μεταξύ, στύβουμε  2 πορτοκάλια. Τα υπόλοιπα τρία πορτοκάλια τα καθαρίζουμε, αφαιρούμε τις ίνες και κόβουμε σε ροδέλες. Προσθέτουμε το χυμό και τις ροδέλες στις φακές και σερβίρουμε.