ΑρχικήΠοτάΛικέρ

Υλικά

  • 2 ώριμα αχλάδια
  • 1 λοβός βανίλιας
  • 250ml κονιάκ
  • 250ml σιρόπι ζάχαρης (Σε αναλογία ένα προς ένα ζάχαρη-νερό)

Εκτέλεση 

Ψιλοκόβουμε το 1 αχλάδι και αφαιρούμε το κοτσάνι και τα κουκούτσια, κρατάμε όμως τη φλούδα. Σχίζουμε στη μέση το λοβό της βανίλιας και ξύνουμε τους σπόρους.

Τοποθετούμε τα κομματάκια αχλάδι και τους σπόρους βανίλιας σε ένα αποστειρωμένο βάζο και συμπληρώνουμε με τα 250ml κονιάκ Ανακινούμε και αφήνουμε το βάζο σε ένα δροσερό και σκιερό μέρος για 7 μέρες, ανακινώντας κάθε μέρα.

Την 8η μέρα, ψιλοκόβουμε το 2ο αχλάδι (αφού έχουμε αφαιρέσει τα κουκούτσια και το κοτσάνι) και το τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα με το σιρόπι ζάχαρης.

Σε μέτρια φωτιά το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά. Μειώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για άλλα 10 λεπτά.

Μόλις κρυώσει το σιρόπι μας, το τοποθετούμε, μαζί με τα κομματάκια φρούτων, μέσα στο βάζο με το κονιάκ.

Αφήνουμε το μείγμα μας σε ένα σκιερό και δροσερό μέρος για άλλες 2 μέρες, ανακινώντας κάθε μέρα. Αφαιρούμε τα φρούτα χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι και φιλτράρουμε μέσα από φίλτρο καφέ ή τουλπάνι 2 φορές, ή μέχρι το λικέρ μας να γίνει διαυγές.