ΑρχικήΠοτάΛικέρ

Υλικά 

  • 1 λίτρο καλή ρακή ή κονιάκ
  • 10-12  πράσινα καρύδια (φρέσκα)
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1-2 ξυλάκια κανέλλα
  • 5- 6 καρφάκια γαρύφαλλο
  • ελάχιστο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση 

Φοράμε γάντια για να μην βάψουμε τα χέρια μας .

Πλένουμε με προσοχή τα καρύδια και τα κόβουμε σε φέτες.

Σ’ ένα βάζο που κλείνει αεροστεγώς ρίχνουμε τα καρύδια και τη ρακή ή το κονιάκ.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και κλείνουμε  το βάζο ερμητικά.

Το αφήνουμε για  τουλάχιστον  δυο μήνες σε μέρος που να το βλέπει ο ήλιος (θα σκουραίνει όλο και περισσότερο).

Τις πρώτες μέρες ανακινούμε συχνά το βάζο για να λιώσει η ζάχαρη.

Τέλος σουρώνουμε το λικέρ και  το βάζουμε  σε μπουκάλια.