ΑρχικήΠοτά

Το Megapanos Wine club μαζί με την Ομάδα Γαστρονομίας και Πολιτισμού  προσκαλούν το κοινό  την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου στις 5:45μμ στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και ύστερα στο Ρίζα Ρίζα (All Day Καφε Μπαρ Μεζεδοπωλείο)στις 8:00μμ.

Το Megapanos Wine Club με την συνεργασία της Ομάδας Γαστρονομίας και Πολιτισμού συνεχίζοντας την σειρά συναντήσεων που ξεκίνησε στο τέλος του 2016 με την επίσκεψη - γνωριμία στο Πολιτιστικό ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, θα επισκεφτούν το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (στο παλαιό ΦΙΞ) που μόλις άνοιξε τις πύλες του στο κοινό, παρουσιάζοντας την έκθεση:

Κίνητρο της έκθεσης που επιμελούνται οι διευθυντές των δύο μουσείων, Κατερίνα Κοσκινα και Bart De Baere, είναι η αναγκαιότητα πολιτιστικού διαλόγου σε παγκόσμια κλίμακα αλλά και στο πλαίσιο μιας πολυπρόσωπης Ευρώπης. Αφετηρία είναι ο συντονισμός των έργων Ελλήνων και Βέλγων καλλιτεχνών, αναζητώντας μια έννοια που προκύπτει από αυτή τη συνήχηση, εκ των δύο συλλόγων των Μουσείων. Έτσι η έκθεση λειτουργεί γύρω από 22 έννοιες - θεματικές ενότητες με αντίστοιχα έργα τριών καλλιτεχνών σε διάλογο γύρω από την έννοια αυτή. Παρουσιάζονται συνολικά 66 καλλιτέχνες σε περισσότερα από 70 έργα.

H εκδήλωση στο νέο στολίδι της Αθήνας, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης θα ξεκινήσει στις 5.45 με μια οργανωμένη ξενάγηση  ή κατά μόνας στους χώρους.

 

Μετά την ξενάγηση στους χώρους του Μουσείου, οι συμμετέχοντες θα κατευθυνθούν  με τα πόδια στο παρακείμενο μεζεδοπωλείο - μπιζουδάκι Ρίζα - Ρίζα (όσοι έχουν δηλώσει συμμετοχή) για ένα κρασί και ένα μεζέ.

Το Ρίζα Ρίζα στον πεζόδρομο της Δράκου, είναι ένα χαλαρό all day meeting point για τις καθημερινές συναντήσεις νεανικού και όχι μόνον κοινού. Το ευχάριστο design του, η απλή αλλά τίμια κουζίνα του και το ευγενικό σέρβις, συνηγορούν για ένα χαλαρό πέρασμα μετά τη δουλειά ή  μετά το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης για “ελαφρύ τσιμπολόγημα” και σχολιασμό της έκθεσης.

Η είσοδος στην έκθεση είναι δωρεάν.

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Λ. Καλλιρόης και Αμβρ. Φραντζή (πρώην εργοστάσιο ΦΙΞ), 210 9242111, κοντά στο μετρό Συγγρού ΦΙΧ. 

Τηλ. κρατήσεων (το γρηγορότερο): 694 4386175 

Ρίζα - ρίζα

πεζόδρομος Δράκου 19, Κουκάκι

T: 210 9227267

[κοντά στο μετρό Συγγρού Φιξ]