ΑρχικήΠοτάΜπύραΣυνταγές με μπύρα

Υλικά 

  • 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 
  • 1/2 φλιτζάνι  αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλιτζανιού  καστανή ζάχαρη 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
  • 340 γραμμ. μπύρα 
  • 1/4 φλιτζανιού  βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένο

Εκτέλεση 

Προθερμάνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς C. Βουτυρώνουμε ένα ταψί . 

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε  το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την  καστανή ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, και το κρεμμύδι σε σκόνη.  

Προσθέτουμε την μπύρα, και ζυμώνουμε. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί και να φουσκώσει, ξαναζυμώνουμε, δίνουμε σχήμα και αλείφουμε το ψωμί μας με λιωμένο βούτυρο.

Το ψήνουμε για  45 έως 55 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο, με μία οδοντογλυφίδα που βάζουμε στο κέντρο του ψωμιού. Αν βγει καθαρή, το ψωμί μας είναι έτοιμο. Αφήνουμε να κρυώσει.