ΑρχικήΠοτάΜπύραΣυνταγές με μπύρα

Υλικά 

  • 4 κρεμμύδια 
  • 1 κιλό χοιρινό κιμά
  • 1/4 κιλό καπνιστό λουκάνικο περασμένο από τον μύλο του κιμά 
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζάνι φρυγανιά
  • 1 φλιτζάνι ζωμό βοδινού, 
  • 4 φέτες καπνιστό μπέικον
  • 180 ml καπνιστή μπύρα 

Εκτέλεση 

Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια, κόβουμε και κρατάμε το καπάκι  και κάνουμε μία τρύπα στο εσωτερικό ( όπως κάνουμε για τα γεμιστά ).

Κρατάμε το ¼ από το εσωτερικό τους, το οποίο ψιλοκόβουμε και σοτάρουμε σε μία κατσαρόλα με λάδι.

Προσθέτουμε τον κιμά, τα αυγά, τη φρυγανιά, τα  λουκάνικα και τα μπαχαρικά  και αρκετό ζωμό κρέατος, ώστε να καλυφθεί το φαϊ. Μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, προσθέτοντας ζωμό, αν χρειάζεται. Κόβουμε το μπέϊκον σε μικρά κομμάτια,  τα τηγανίζουμε και τα προσθέτουμε στη γέμιση.

Γεμίζουμε τα κρεμμύδια και τα ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά. Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι να κάψει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να μη σβολιάσει.

Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά την καπνιστή μπύρα και αφήνουμε τη σάλτσα «να δέσει».

Περίπου δέκα λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο του φαγητού, ανοίγουμε τον φούρνο και περιχύνουμε τα κρεμμύδια με τη σάλτσα μπύρας. Αφήνουμε να κάνει το φαϊ μια ωραία, καφέ κρούστα.