ΑρχικήΠοτάΤσίπουροΜεζέδες για τσίπουρο

Υλικά

  • 1 κιλό γαύρος
  • 250 γραμμάρια καρότα
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι μαιντανό και σέλινο
  • 1,5 μπουκάλι ξύδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Φιλετάρουμε τα ψάρια (αφαιρούμε τα κεφάλια,το κόκαλο ). Τα πλένουμε καλά με άφθονο νερό και τα ρίχνουμε στο ξύδι.

Τρίβουμε τα καρότα και ψιλοκόβουμε το σκόρδο τον μαιντανό και το σέλινο.

Μέσα σε ένα βάζο τοποθετούμε σε στρώσεις τον φιλεταρισμένο πλέον γαύρο με τα υπόλοιπα υλικά (μία στρώση γαύρο και απο πάνω το σκόρδο και τον μαιντανό με το σέλινο και εναλλάξ).

Σε κάθε στρώση ρίχνουμε λίγο αλατοπίπερο.

Αφού τελειώσουμε γεμίζουμε το βάζο με ξύδι το κλείνουμε καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο για 7 ημέρες.

Διατηρείται για 6 μήνες. Όταν σερβίρουμε, «βρέχουμε» με λίγο ελαιόλαδο.