ΑρχικήΠοτάΤσίπουροΜεζέδες για τσίπουρο

Υλικά

  • 4 μελιτζάνες (φλάσκες ή τσακώνικες)
  • 6 σκελίδες σκόρδου
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 6-7 κουταλιές της σούπας ξίδι
  • αλάτι χοντρό, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση 

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρές φέτες. Τις βάζουμε σε σουρωτήρι και τις πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι. Τις αφήνουμε για 20΄ για να βγάλουν τα υγρά τους και στη συνέχεια τις ξεπλένουμε και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. 

Τις αλείφουμε  με λίγο λάδι και τις ψήνουμε σε αντικολλητικό ταψάκι σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο μέχρι να μαλακώσουν.

Καθαρίζουμε τις σκελίδες σκόρδου  και τις χτυπάμε στο γουδί με λίγο αλάτι και λίγο ξίδι. Ανακατεύουμε το μείγμα του σκόρδου με το μαϊντανό.

Πασπαλίζουμε με το μείγμα σκόρδου - μαϊντανού κάθε φέτα  μελιτζάνας και τις τυλίγουμε σε ρολλάκια. Τις βάζουμε σε γυάλινο βάζο. Χτυπάμε το ξίδι με το υπόλοιπο λάδι και περιχύνουμε τις μελιτζάνες στο βάζο. Σφραγίζουμε το βάζο και αφήνουμε τις μελιτζάνες για 3 μέρες στο ψυγείο. Μετά είναι έτοιμες να τις σερβίρουμε.