ΑρχικήΠοτάΤσίπουροΜεζέδες για τσίπουρο

Υλικά

  • 1/2 κιλό κατεψυγμένα και καθαρισμένα μύδια
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις  όσο πάρει μέχρι να γίνει χυλός
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Ηλιέλαιο

Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε τα μύδια , τα πλένουμε και καθαρίζουμε σχολαστικά το χνούδι από το εσωτερικό τους.

Τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν. Σε ένα μπολάκι αδειάζουμε την μπύρα ,το αλατοπίπερο και προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να γίνει ένας χυλός  όχι πολύ πηκτός αλλά ούτε και αραιός.

Βουτάμε τα μύδια μέσα στον χυλό.

Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε 3-3 τα μύδια μαζί με χυλό και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Τα σερβίρουμε αμέσως ζεστά.