ΑρχικήΠοτάΤσίπουροΜεζέδες για τσίπουρο

Υλικά 

  • 12 πράσινες πιπεριές κέρατα
  • 250 γρ. τυρί φέτα [ή 150 γρ. φέτα και 100 γρ. ανθότυρο]
  • 2-3 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια 
  • 1/2 ματάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι – πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση 

Πλένουμε τις πιπεριές και κόβουμε, από τη πλευρά που είναι το κοτσάνι τους, ένα κομμάτι σαν καπάκι. Αφαιρούμε τα σποράκια τους και τις αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε σε ένα μπολ, τη φέτα και τη τρίβουμε με πιρούνι ή με τα χέρια. Προσθέτουμε τις ντομάτες, 3 κουταλιές της σούπας  λάδι και πιπέρι.

Με ένα μικρό κουταλάκι γλυκού ή με τα χέρια μας παίρνουμε μικρές ποσότητες από το μείγμα και γεμίζουμε τις πιπεριές. Για να μη χυθεί η γέμιση κατά το ψήσιμο, μπορούμε να στερεώσουμε το άνοιγμα των πιπεριών με μία οδοντογλυφίδα.

Τοποθετούμε τις πιπεριές σε λαδωμένο ταψάκι ή πυρέξ, με ένα πινάλο τις αλείφουμε με λάδι, τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Για να πάρουν ωραίο χρώμα τα τελευταία 10 λεπτά γυρίζουμε στο γκρίλ.