ΑρχικήΣεφ

Κατάγεται από τη Ρόδο, είναι νεότατος και εδώ και λίγο καιρό το όνομά του φιγουράρει στα μεγαλύτερα περιοδικά γαστρονομίας όλου του κόσμου. Πρόκειται για τον κ. Σταμάτη Μισομικέ, ο οποίος στα τέλη της χρονιάς που μας πέρασε κατέκτησε τον τίτλο του Ευρωπαίου Νέου Σεφ (European Young Chef), εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της υποψηφιότητας της ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης το 2019.

Το πιάτο στο οποίο διαγωνίστηκε είχε την ονομασία «Σαλάς, η χαρά της γέννησης». Και αποδείχθηκε τέλεια επιλογή αφού ο πολυβραβευμένος σεφ Joan Roca, ο οποίος ηγείτο της επιτροπής, ενθουσιάστηκε. Το ίδιο και τα υπόλοιπα πέντε μέλη της επιτροπής που ομοφώνως του έδωσαν το πρώτο βραβείο. Όλα τα υλικά για την παρασκευή του πιάτου ήρθαν από νησιά του Νότιου Αιγαίου:  ντοματάκι Σαντορίνης, κάπαρη από τη Ρόδο, σαφράν από την Αστυπάλαια, Συμιακό γαριδάκι κ.α. 

Οι δέκα φιναλίστ που συμμετείχαν στον διαγωνισμό προέρχονταν απο την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Λιθουανία, τη Δανία, την Ολλανδία, την Ιρλανδία, τη Ρουμανία, τη Φινλανδία και τη Σλοβενία.