ΑρχικήΣεφ

«Η θάλασσα είναι μέσα μου, παράξενη και μυστήρια»! Αν διαβάσετε αυτόν τον τίτλο, πιθανότατα θα σκεφτείτε ότι πρόκειται για τον όμορφο στίχο  ενός ποιήματος. Κι όμως! Στην πραγματικότητα πρόκειται για το πιάτο μιας ποιήτριας – σεφ. Και για την ακρίβεια για το πιάτο της καλύτερης στον κόσμο για το 2016 σεφ, της Dominique Crenn, οι γευστικές δημιουργίες της οποίας, εκτός από εξαιρετικά πρωτότυπες και απολαυστικές, διαθέτουν τις πιο ευφάνταστες και ιδιαίτερες ονομασίες που μπορεί κανείς να φανταστεί. 

Και η ίδια η Dominique Crenn, άλλωστε, είναι μία πολύ ιδιαίτερη γυναίκα, η οποία κατέκτησε την παγκόσμια διάκριση, ακολουθώντας έναν δικό της, εντελώς ανορθόδοξο δρόμο. Πιστεύοντας βαθιά, όπως εξομολογείται σε συνεντεύξεις της, ότι η ζωή είναι πολύ μικρή για να μην ακολουθεί κανείς το όνειρό του, αν και αρχικώς επέλεξε να σπουδάσει την επιχειρηματικότητα στο Institut Supérieur du Commerce στο Παρίσι, στη συνέχεια ανέκρουσε πρύμναν. Πήγε στο Σαν Φραντσίσκο και ξεκίνησε τη γαστρονομική της εκπαίδευση σε κορυφαία ρεστοράν της πόλης. Στη συνέχεια, μετακόμισε στη Τζακάρτα, όπου σπάζοντας τις παραδόσεις, κατάφερε να γίνει η πρώτη γυναίκα executive chef στο InterContinental. Από εκεί, επέστρεψε στην Καλιφόρνια και το 2011 άνοιξε το «Atelier Crenn» που σήμερα έχει 2 αστέρια Michelin, και είναι κάτι παραπάνω από απλό εστιατόριο αφού η εμπειρία που χαίρεται κανείς εκεί είναι πολύ αρτίστικη προς τιμήν του ζωγράφου πατέρα της.

Όσοι έχουν  δοκιμάσει την κουζίνα της Crenn την περιγράφουν όχι απλώς σαν μια υψηλή γαστρονομική εμπειρία, αλλά σαν ένα ξεχωριστό art happening. 

Πηγή : http://www.xrysoiskoufoi.gr/