ΑρχικήΣεφ

Είναι εντυπωσιακή, λαμπερή και αψεγάδιαστη και επιμένει ότι η παντελής έλλειψη ρυτίδων στο πρόσωπό της, αν και διανύει το 51ο έτος της ηλικίας της οφείλεται αποκλειστικά στη διατροφή της. 

Το όνομά της  είναι Anjula Devi, είναι διάσημη στην Αγγλία για την παραδοσιακή ινδική μαγειρική της. Σήμερα είναι ιδιοκτήτρια σχολής Ινδικής μαγειρικής και κέιτερινγκ με αυθεντικές Ινδικές, ενώ έχει στα σκαριά και επιχείρηση με προϊόντα διατροφής με την επωνυμία «Route 207».

 

Η Anjula Devi μεγάλωσε στο Southall στις αρχές του 1970 και όπως λέει η ίδια, εμπνεύστηκε από τον πατέρα της για να αφιερώσει τη ζωή της στην ινδική κουζίνα, γιατί εκείνος  πίστευε στον απλό φαγητό  που είχε ο ίδιος διδαχθεί από τον πατέρα του στην Κένυα, χρησιμοποιώντας τα φρέσκα λαχανικά απευθείας από το αγρόκτημα τους.

Όταν τη ρωτούν πως εξηγεί ότι μοιάζει 20 χρόνια νεότερη, αν και έχει ήδη δύο μεγάλα παιδιά και διανύει την πέμπτη δεκαετία της ζωής της, η  51χρονη σεφ της ινδικής κουζίνας υποστηρίζει ότι γι αυτό οφείλεται η διατροφή της και το γεγονός ότι ποτέ δεν έχει λάβει κάποια φαρμακευτική αγωγή. 

«Μου αρέσουν τα φρέσκα λαχανικά και τα χόρτα και είμαι ιδιαίτερα προσεκτική όσον αφορά τη χρήση τεχνητών χρωμάτων και συντηρητικών», τονίζει η ίδια και προσθέτει ότι επτά βότανα που συνδέονται αναπόσπαστα με την ινδική κουζίνα βοηθούν στη... νιότη της και συστήνει σε όλους να τα καταναλώνουν για να αλλάξουν τη ζωή τους! 

Πρόκειται για τα εξής μπαχαρικά:

Κύμινο: Βοηθά στην αντιμετώπιση των πεπτικών προβλημάτων και των φουσκωμάτων και  ενισχύει το ανοσοποιητικό.

Κόλιανδρο: Εχει μεγάλη περιεκτικότητα σε σίδηρο, έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και είναι ισχυρό αντίδοτο για το αλλεργικό συνάχι.

Σπόροι καφέ μουστάρδας: Επιβραδύνουν τη γήρανση και βοηθούν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης.

Καυτερό τσίλι: Τα καυτερά τσίλι είναι πλούσια σε βιταμίνη C, αλλά και αντιοξειδωτικά, τα οποία χαρίζουν εκπληκτικά λαμπερό δέρμα.

Κουρκουμάς: Καταπολεμά την αρθρίτιδα, τους πόνους στο στομάχι, το αίσθημα καούρας και τον πονόλαιμο.

Φλοιός Cassia: Βοηθά στον έλεγχο των επιπέδων του ζαχάρου και της χοληστερόλης στο αίμα.

Πράσινο κάρδαμο: Βοηθά στα συμπτώματα της δυσκοιλιότητας και ρίχνει την πίεση.