ΑρχικήΣεφ

Ο λατρεμένος από μεγάλους και παιδιά στάρ της κουζίνας Τζέϊμι Ολιβερ είναι ίσως το πρώτο γνωστό θύμα του Brexit, αφού αναγκάζεται να κλείσει τα έξι από τα 42 εστιατόρια της αλυσίδας Jamie's Italian στο Ηνωμένο Βασίλειο, οδηγώντας στην ανεργία 120 εργαζόμενους – το 5% του συνολικού αριθμού εργαζομένων για τον διάσημο σεφ.

Η απόφαση αυτή μοιάζει «μοιραία» καθώς τα εστιατόριά του προμηθεύονται πολλά υλικά από την Ιταλία, οι τιμές των οποίων έχουν ανέβει κατακόρυφα καθώς η λίρα Αγγλίας πέφτει έναντι του ευρώ μετά το δημοψήφισμα στη χώρα για την έξοδο από την Ε.Ε. 

Πρόκειται για τα  εστιατόρια στο Αμπερντίν, το Τσέλτεναμ, το΄Εξετερ, το Τάνμπριτζ Γουελς και του Λονδίνου στο Λάντγκειτ και στο Ρίτσμοντ.

Όπως λέει ο  επικεφαλής της αλυσίδας Σάιμον Μπλάγκετ για να είναι κερδοφόρο το κάθε εστιατόριο της αλυσίδας χρειάζεται να προσελκύει 3.000 πελάτες την εβδομάδα. Τα Jamie's Italian αριθμούν 28 εστιατόρια στο εξωτερικό και η εταιρεία είπε ότι σχεδιάζει να ανοίξει άλλα 22 εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου.