ΑρχικήΤαξίδιαΚουζίνες του κόσμουΑιθιοπική κουζίνα

Υλικά 

  • 2 κουταλάκια του γλυκού σπόρους κόλιανδρου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους κύμινου
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σπόρους τριγωνέλλας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 2 ολόκληρα κόκκους μπαχάρι
  • 4 λοβοί κάρδαμου
  • 5 αποξηραμένα κόκκινα τσίλι, σπασμένα σε μικρά κομμάτια 
  • 3 κουταλιές της σούπας γλυκιά πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη

Εκτέλεση 

Βάζουμε ένα βαρύ τηγάνι  σε δυνατή φωτιά, και προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά (σπόροι) και το  τσίλι. Κουνάμε το τηγάνι τακτικά για να μην καούν για περίπου 3 λεπτά μέχρι να απελευθερώσουν τα αρώματά τους.

Μεταφέρουμε το μείγμα των μπαχαρικών σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Βάζουμε το κρύο μείγμα στο μύλο του καφέ και τα κονιορτοποιούμε.  καφέ μύλος. Τα αποθηκεύουμε  σε ένα αεροστεγές δοχείο που το φυλάμε σε  σκοτεινό μέρος.