ΑρχικήΤαξίδιαΚουζίνες του κόσμουΑιθιοπική κουζίνα

Υλικά 

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 3 ή 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο  (ή ελαιόλαδο) 
  • 2 κουταλιές του γλυκού Berbere 
  • αλάτι
  • νερό

Εκτέλεση 

Η προετοιμασία του  «επίπεδου»  ψωμιού aka Κίτα aka chapati γνωστού και ως πίτα είναι εύκολη και δεν παίρνει περισσότερο από λίγα λεπτά. Ξεκινάμε αναμειγνύοντας το αλεύρι με μία πρέζα αλάτι. 

Σε ένα μικρό μπολ, αρχίσουμε να κάνουμε ένα κουρκούτι προσθέτοντας σιγά σιγά νερό στο αλεύρι και ανακατεύοντας καλά. Το πάχος του Kita εξαρτάται από το πάχος της ζύμης, η οποία δεν πρέπει να είναι πολύ αραιή. 

Βάζουμε σε ένα τηγάνι βούτυρο ή λάδι και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε μια κουταλιά κουρκούτι και το κουνάμε να απλωθεί. Οσο πιο λεπτό γίνει, τόσο πιο νόστιμο είναι. έξω. Σε δύο έως τρία λεπτά γυρίζουμε το Kita και το αφήνουμε να τηγανιστεί και από την άλλη. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. 

Το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. Στο μεταξύ, βάζουμε το  βούτυρο και το Berbere σε ένα τηγάνι και το σοτάρουμε για περίπου ένα λεπτό. Προσοχή να μην καεί το Berbere. Προσθέτουμε τα κομμάτια του Κίτα στο τηγάνι και ανακατεύουμε  καλά, ώστε όλα τα κομμάτια να «μουλιάσουν» στο μείγμα. Τα σερβίρουμε ζεστά. 

Πηγή : http://howtocookgreatethiopian.com/