ΑρχικήΤαξίδιαΚουζίνες του κόσμουΑιθιοπική κουζίνα

Υλικά 

  • 1 κιλό λάχανο πλυμένο και λεπτοκομμένο 
  • 2 φλιτζάνια νερό 
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 
  • 3/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 8 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 
  • 1 1/2 φλιτζάνια κομμένη σε φέτες πράσινη πιπεριά 
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
  • 1 / 2 κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη 
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα 
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι 
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ ( ρίζα) 

Εκτέλεση 

Τοποθετούμε το  ψιλοκομμένο λάχανο σε μια κατσαρόλα με 2 φλιτζάνια νερό. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά. Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά. Το στραγγίζουμε, αλλά κρατάμε το νερό σε ένα μπολ. 

Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για  περίπου 10 λεπτά μέχρι ν αρχίσει να παίρνει καφέ χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα. Προσθέτουμε τα βρασμένα λάχανα, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, και το νερό από το μαγείρεμα. Σιγοβράζουμε χωρίς καπάκι σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το νερό, για   10 έως 15 λεπτά.

Προσθέτουμε την  πράσινη πιπιεριά, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, τον κουρκουμά, την πάπρικα, το μπαχάρι, και τη  ρίζα τζίντζερ. Μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά ακόμα. Σερβίρουμε ζεστό το φαγητό πάνω ή δίπλα σε injera.