ΑρχικήΤαξίδιαΚουζίνες του κόσμουΑιθιοπική κουζίνα

Υλικά 

  • 1 πακέτο φύλλα για σπρινγκ ρόλλς
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
  • 2 κιλά μοσχαρίσιο κιμά 
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο 
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο κύμινο 
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο κάρδαμο 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
  • 1 κουταλάκι πιπέρι 
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά της σούπας νερό 
  • λάδι για το  τηγάνισμα 

Εκτέλεση 

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα πράσα ( ψιλοκομμένα σε ροδέλες ) και το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι τα κρεμμύδια είναι γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε τον μοσχαρίσιο κιμά και σοτάρουμε. Προσθέτουμε το  κύμινο, το κάρδαμο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά, και να συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να ψηθεί ο κιμάς. 

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με λίγο νερό για να γίνει μία λεπτή πάστα. Όταν είναι έτοιμος, αρχίζουμε να γεμίζουμε τα φύλλα για σπρινγκ ρόλλς με κιμά και να διπλώνουμε σε τριγωνικό σχήμα. Για να τα κλείσουμε τα αλείφουμε με λίγη «πάστα» αλευριού.   

Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα  ζεστάνουμε το λάδι  στους 170 βαθμούς C. Χρειάζεται αρκετό λάδι ώστε όταν βάλουμε τα πιτάκια, να καλυφθούν. Τηγανίζουμε τα Sambusa  μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.