ΑρχικήΤαξίδιαΚουζίνες του κόσμουΑιθιοπική κουζίνα

Υλικά 

  • 3/4 φλιτζάνι (185 ml) λάδι canola
  • 1 ½  κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι (125 ml) Berbere ( βλ. συνταγή )
  • 1 κουταλιά της σούπας (15 ml) τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο λιωμένο 
  • 1 φλιτζάνι (250 γραμμ.) κόκκινες φακές
  • 3 φλιτζάνια (750 ml) νερό + περισσότερα αν χρειαστεί
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού   αλάτι

Εκτέλεση 

Σε μία κατσαρόλα  ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για περίπου 8 λεπτά. Προσθέτουμε το Berbere, το τζίντζερ και το σκόρδο. Σοτάρουμε για  2 ακόμα λεπτά. Προσθέτουμε τις φακές και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα. 

Προσθέτουμε 3 φλιτζάνια (750 mL) νερού. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και  σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας συχνά και προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί, μέχρι να χυλώσουν οι  φακές  για περίπου 30 λεπτά. Προσθέτουμε όσο  αλάτι θέλουμε και σερβίρουμε.