ΑρχικήΤαξίδιαΚουζίνες του κόσμουΓαλλική κουζίνα

Υλικά 

  • 2 κ.σ. κραμβέλαιο (30 γρ.) 
  • 175 γρ. αλεύρι σίτου και λίγο αλεύρι για τον πάγκο εργασίας 75 γρ. αλεύρι ζέας 
  • αλάτι, 
  • 120 γρ. τυρί κβαρκ (40% λιπαρά)
  • 120 γρ. κρέμα γάλακτος
  • τριμμένο μαύρο πιπέρι, (φρεσκοτριμμένο) 
  • μοσχοκάρυδο
  • 80 γρ. μπέικον (σε λεπτές φέτες)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι (150 γρ., λευκό ή κόκκινο) 
  • 1 ματσάκι σχοινόπρασο (ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Χτυπάμε το λάδι με 100 ml νερό. Αναμειγνύουμε τα δύο είδη αλευριού, 1 μικρό κ.γλ. αλάτι και το λάδι με το νερό σε ένα μπολ χρησιμοποιώντας τους αναδευτήρες ζύμης του μίξερ χειρός.

Στη συνέχεια, ζυμώνουμε καλά τη ζύμη με το χέρι, της δίνουμε  σχήμα μπάλας,  την τυλίγουμε  με μεμβράνη και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί»  για 1 ώρα.

Στο μεταξύ, αναμειγνύουμε  το τυρί κβαρκ και την κρέμα γάλακτος με τα μπαχαρικά. Κόβουμε το μπέικον σε λεπτές λωρίδες και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο και δύο ταψιά ψησίματος (στο 1ο και στο 3ο επίπεδο).

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μέρη των 95 γρ. περίπου. Χρησιμοποιώντας πλάστη, σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε το κάθε μέρος σε οβάλ, πολύ λεπτό φύλλο μήκους 30 εκ. (ώστε να γίνει ωραίο και τραγανό στο ψήσιμο).

Τοποθετούμε δύο φύλλα ζύμης σε κάθε φύλλο χαρτιού ψησίματος. Χωρίζουμε το μείγμα τυριού κβαρκ στα 4 φύλλα ζύμης και το απλώνουμε, αφήνοντας ένα δάχτυλο κενό στις άκρες.

Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε πάνω στη ζύμη το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το μπέικον. Βάζουμε τα φύλλα χαρτιού ψησίματος και τις τάρτες φλαμπέ που βρίσκονται πάνω τους στα προθερμασμένα ταψιά ψησίματος, μέσα στον φούρνο. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά. 

Γαρνίρουμε τις ψημένες τάρτες φλαμπέ με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και σερβίρουμε αμέσως.