ΑρχικήΤαξίδιαΚουζίνες του κόσμουΓαλλική κουζίνα

Υλικά 

  • 1,5 κιλά ωμό λάχανο τουρσί (300g ανά άτομο περίπου)
  • 1 κρεμμύδι
  • 10/15 καρπούς αρκεύθου (ή κόλιανδρο)
  • 1 κύβος ζωμού κοτόπουλου 
  • 300g καπνιστό μπέικον 
  • 2 μεγάλα άσπρα λουκάνικα 

Εκτέλεση 

Βάζουμε λίγο λάδι ( κατά προτίμηση από λαρδί ) σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μισό από το ξινολάχανο.

Από πάνω βάζουμε τις φέτες του καπνιστού μπέϊκον ( χοντροκομμένες ), και το καπνιστό λουκάνικο. Σκεπάζουμε το κρέας με το υπόλοιπο ξινολάχανο, ρίχνουμε το κρασί και μαγειρεύουμε.

Σε άλλο σκεύος, βράζουμε τις πατάτες. Στο τέλος, κάνουμε μία «γούβα» στο φαγητό, προσθέτουμε τις πατάτες και σερβίρουμε.