ΑρχικήΤαξίδιαΚουζίνες του κόσμουΓαλλική κουζίνα

(για 2 άτομα): 

Yλικά 

  • Για τη ζύμη
  • 75 γρ.αλεύρι,
  • 1/8 λίτρου γάλα, 
  • 1 αυγό 
  • αλάτι. 

Για τη γέμιση

  • 100 γρ.μανιτάρια, 
  • 1 εσαλότ, 
  • 1 κουταλιά σούπας αλεύρι, 
  • 1 ποτήρι γάλα, 
  • 4 φέτες ζαμπόν, 
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος  
  • 100 γρ. τριμμένη γραβιέρα. 

Εκτέλεση

Φτιάχνετε τις κρέπες κατά τη γνωστή διαδικασία. Σε ένα τηγανάκι για κρέπες, βάζετε λίγο βούτυρο κι όταν ζεσταθεί προσθέτετε λίγη ποσότητα ζύμης, ώστε να βγουν οι κρέπες όσο το δυνατόν πιο λεπτές. Λάβετε υπόψη ότι η συγκεκριμένη ποσότητα της συνταγής πρέπει να βγάλει τέσσερις κρέπες. 

Τοποθετείστε μια φέτα ζαμπόν πάνω στην κρέπα και μέσα σε τηγάνι σοτάρετε τα μανιτάρια κομμένα σε πολύ μικρά κομμάτια με την εσαλότ και το βούτυρο. Μετά απλώστε και τυλίξτε την κρέπα. Βάζετε κρέμα γάλακτος και τριμμένη γραβιέρα πριν βάλετε τις κρέπες στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου. Σερβίρονται ζεστές!

(Πηγή: gr.franceguide.com  )