ΑρχικήΤαξίδιαΚουζίνες του κόσμουΓαλλική κουζίνα

Υλικά

  • Ζύμη μπριζέ σπιτική ( Βλ. συνταγή )
  • 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος παχύρευστη, όχι υγρή
  • 2 αυγά φρέσκα
  • 200 γραμμάρια τυρί τριμμένο γκούντα 
  • 150 γραμμάρια καλής ποιότητας μπέικον 
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Απλώνουμε τη ζύμη στη φόρμα για τάρτα ή σε ένα πιρέξ. Τοποθετούμε το μπέικον σε κυβάκια και ψήνουμε την τάρτα για λίγο μέχρι να αρχίσει να παίρνει ένα ελαφρύ χρώμα (10 λεπτά περίπου). Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο. Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε το τυρί, αλάτι, πιπέρι.

Χύνουμε το μείγμα πάνω στην τάρτα, τοποθετούμε τις ροδέλες ντομάτας στην επιφάνεια  και ψήνουμε για 30 λεπτά.