ΑρχικήΤαξίδιαΚουζίνες του κόσμουΓαλλική κουζίνα

Του βραβευμένου με Michelin Γάλλου Σεφ Denis Franc

Σοτάρετε ένα κρεμμύδι με σκόρδο σε λίγη ποσότητα λίπους πάπιας, προσθέτετε τις φακές (πράσινες της Puy κατά προτίμηση) και βρέχετε με μισή ποσότητα νερού και μισή ζωμού κότας. Προσθέτετε θυμάρι και δάφνη για την πρώτη βράση. Αλατίστε με χοντρό αλάτι. 

Αφήστε να σιγοβράσει για 1 ώρα και ένα τέταρτο περίπου βγάζοντας τον αφρό που σχηματίζεται. ΄Οσο βράζει, ετοιμάστε μικρούς κύβους λαρδί καπνιστού χοιρινού και σοτάρετε στο τηγάνι έως ότου γίνουν τραγανιστοί.

Ετοιμάστε επίσης κρουτόν με pain d’épices και ψήστε τα στο φούρνο. Ανακατέψτε τις φακές και προσθέστε ένα κουτάλι κρέμα γάλακτος για κάθε άτομο. Κρατήστε το ζεστό. Φτειάξτε μεγάλους κύβους φουά γκρα (6 για κάθε άτομο). 

Προσθέστε αλάτι και πιπέρι σε δυνατή φωτιά στο τηγάνι. Αφού πάρει χρώμα το φουά γκρα τοποθετείστε το σε απορροφητικό χαρτί. Βάλτε το βελουτέ σε βαθειά πιάτα.

Τοποθετείστε το φουά γκρα στα πιάτα, ζεστό, και πασπαλίστε με λαρδί και κρουτόν. Μυστικό του σεφ : προσθέστε στο κέντρο του πιάτου κρέμα σαντιγύ με μερικά ψημένα φουντούκια ή θρυμματισμένα κάστανα.

Πηγή: gr.franceguide.com