ΑρχικήΤαξίδιαΚουζίνες του κόσμουΓαλλική κουζίνα

Του διάσημου Γάλλου Σεφ Gérard Vié

Υλικά

Για τα Αχλάδια

  • 6 μικρά αχλάδια
  • 1/2 λίτρο κόκκινου κρασιού 
  • 15 εκ.λίτρου λικέρ φραγκοστάφυλου
  • 100 γρ.φραγκοστάφυλα 
  • 1 κουτάλι σούπας ζάχαρη
  • 20 γρ.κανέλα 
  • λίγο πιπέρι Sichuan  

Για τη Λευκή Σοκολάτα

  • 200 γρ.ζάχαρη
  • 100 γρ.αλεύρ, 
  • 100 γρ.λευκή σοκολάτα καλά τριμμένη.

Εκτέλεση

Για τα ψητά αχλάδια  

Αφήστε τα αχλάδια να σιγοψηθούν στο κόκκινο κρασί με την κανέλλα, τη ζάχαρη και πιπέρι. Αφού ψηθούν, τοποθετείστε τα αχλάδια σε ταψί με λικέρ φραγκοστάφυλου κα φρέσκο φρούτο φραγκοστάφυλου, βούτυρο και χυμό λεμόνι. 

Βάλτε το ταψί σε ίση απόσταση πάνω/κάτω και τελειώστε το ψήσιμο στους 180°C για 10 λεπτά βρέχοντας συνεχώς με ζουμί από αχλάδι.

Για τη λευκή σοκολάτα 

Αρχίστε ανακατεύοντας τη ζάχαρη, τα αυγά με τη σπάτουλα, έως ότου το μείγμα αρχίζει να ασπρίζει. Σε χαμηλή φωτιά, λειώστε το βούτυρο και τη λευκή σοκολάτα. 

Μετά ανακατέψτε με το μίξερ και ρίξτε το σκεύασμα σ΄ένα βουτυρωμένο ταψί. Τοποθετείστε το σκεύος στο φούρνο για 12 περίπου λεπτά στους 200°. Προσοχή στο ψήσιμο, η μέση του γλυκού πρέπει να μην είναι πολύ ψημένη. Τέλος βγάλτε το επιδόρπιο από τη φόρμα και προσθέστε γύρω-γύρω αχλάδια

Πηγή: gr.franceguide.com