ΑρχικήΤαξίδιαΚουζίνες του κόσμουΙνδική κουζίνα

Υλικά

  • ½ κιλού στήθος κοτόπουλου, χωρίς λίπος, κομμένο σε κομματάκια
  • 2 εκατοστά ρίζα φρέσκου τζίντζερ,  ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους μάραθου, θρυμματισμένους
  • 0,5 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλιά της σούπας κάρυ σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη
  • Φυτικό λάδι για το τηγάνισμα 
  • 4 φέτες λεμόνι

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τις ινδικές πικάντικες κοτομπουκές, βάζουμε τα κομματάκια του κοτόπουλου με το τζίντζερ, το σκόρδο, τους σπόρους μάραθου, την κανέλα, την σκόνη κάρι και τον κουρκουμά στο μούλτι και αλέθουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα λεκανάκι και το  πλάθουμε σε μπουκιές ( λίγο πλακουτσωτές ). Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τις κοτομπουκιές για 6-7 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.  Σερβίρουμε τις πικάντικες κοτομπουκιές με φέτες λεμονιού από πάνω.