ΑρχικήΤαξίδιαΚουζίνες του κόσμουΙνδική κουζίνα

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή από το ινδικό blog της κ. Μαρίας Σούλη  http://hindiflavours.blogspot.gr/

Υλικά

  • 2 μεγάλες μελιτζάνες ή 8 μικρές μελιτζάνες, σε φέτες.
  • 1½ φλιτζάνι αλεύρι ρεβιθιού
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι ρυζιού (προαιρετικό)
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκα φύλλα κόλιανδρου, ψιλοκομμένα
  • 1 πράσινη πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κουρκουμά
  • 1 πρέζα αγριομάραθο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο τσίλι σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
  • λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι ρεβιθιού με το αλεύρι ρυζιού και προσθέτουμε εν συνεχεία όλα τα υπόλοιπα υλικά, μέχρι να ανακατευτούν όλα μαζί. 

Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο κουρκούτι, χωρίς σβώλους.

Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες και τις βουτάμε στο κουρκούτι.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Τοποθετούμε τις φέτες της μελιτζάνας και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Αφαιρούμε τις φέτες και τις τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε τις μελιτζάνες ζεστές με chutney ή κέτσαπ ντομάτας.