ΑρχικήΤαξίδιαΚουζίνες του κόσμουΙνδική κουζίνα

4-6 μερίδες

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι μακρύκοκκο ρύζι  ή  μπασμάτι μαγειρεμένο  
  • 1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 
  • 3/4 φλιτζάνι γάλα καρύδας
  • περίπου 1/4 του φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο
  • 1/3 του φλιτζανιού σταφίδες (σουλτανίνα
  • 1/3  του φλιτζανιού ψιλοκομμένα ανάλατα φιστίκια

Εκτέλεση 

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το  μαγειρεμένο ρύζι και το πλήρες γάλα. Μόλις πάρουν βράση, μειώνουμε τη θερμοκρασία και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου πέντε λεπτά μέχρι να αρχίσει το μείγμα να πήζει. Αυξάνουμε τη θερμοκρασία, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα καρύδας, τη ζάχαρη, και το  κάρδαμο. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 5-10 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας με ένα σύρμα. Μόλις αρχίσει να πήζει, βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις σταφίδες και τα φιστίκια.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ατομικά μπολ ή ένα σε γυάλινο μεγάλο μπολ και το μεταφέρουμε στο ψυγείο. Σερβίρεται κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου.